Hemelwaterafvoer ontstoppen

Wilt u uw hemelwaterafvoer laten ontstoppen ? U kunt dan het beste zo spoedig mogelijk een afspraak maken met ons om het probleem op te lossen. Bel 0181-852599 ! Wij maken uw regenpijp weer volledig schoon, zodat schade door wateroverlast wordt voorkomen!

Is uw hemelwaterafvoer verstopt?

Als uw regenpijp verstopt is, is dit vaak het gevolg van achterstallig onderhoud. Met de hevige regenbuien die we in Nederland kennen, vooral de laatste tijd, is het belangrijk dat de regenpijpen, dakgoten en andere onderdelen goed onderhouden en schoon zijn. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan uw regenpijp, minstens 2 maal per jaar. Hiermee voorkomt u verstoppingen.

Wij vinden periodiek onderhoud noodzakelijk !

Onder onderhoud verstaan we onder andere het verwijderen van organische materialen uit uw dakgoten en regenpijpen. Het is belangrijk om dit onderhoud te doen want als u een verstopping heeft dan kan een verzekeraar moeilijk doen wanneer de oorzaak door slecht onderhoud komt.

Het vroegtijdig schoonmaken van dakgoten of het plaatsen van bladscheiders of -vangers kunnen een verstopping voorkomen. Toch kunnen verstoppingen niet altijd worden voorkomen met het vele regenwater dat soms uit de hemel valt. Het constateren en op tijd verhelpen van een verstopping kan er wel voor zorgen dat de riolering niet aangetast wordt of dat uw vochtplekken op de muren ontdekt.

OIR Riooldiensten verzorgt graag het periodieke onderhoud van uw gehele hemelwaterafvoer. Natuurlijk kunnen wij ook eventuele breuken of scheuren in regenpijpen repareren of vervangen. Tevens kunnen wij zand en grind uit uw hemelwaterafvoer zuigen met een speciale rioolslibzuiger.

Wat kunnen de oorzaken van een verstopte regenpijp zijn ?

Regenwater spoelt over de daken en neemt dan allerlei soort vuil mee. Dit vuil veroorzaakt de verstopping. Voorbeelden hiervan zijn:

– Bladeren
– Mos (dit kan ook in de regenpijp groeien)
– Stukken van dakpannen
– Grind of zand (dat bijvoorbeeld op een plat dak ligt)
– Verzakte of afgebroken hemelwaterafvoer

Wat kunt u doen om een verstopte hemelwaterafvoer te ontstoppen?

U begrijpt dat een verstopte hemelwaterafvoer veel schade kan veroorzaken aan uw huis, denk daarbij aan vochtplekken of schimmelvorming op de muren, houtrot of volgelopen kelders.

Wat u kunt doen om de regenpijp te ontstoppen:

– Verwijder slib en ander organisch materiaal uit de dakgoten en maak deze schoon.
– Haal een regenpijp los van de beugel en maak deze schoon.
– Spuit met een hoge drukspuit de regenpijp van de hemelwaterafvoer schoon.
– Zaag de regenpijp op de plek van de verstopping door en plaats na het verhelpen van de verstopping een reparatiemof op deze plaats.

Let wel op want pogingen om de verstopping te verhelpen, kunnen ook leiden tot meer problemen. U kunt tijdens het ontstoppen de verstopping dieper de afvoerleiding in drukken. Wanneer u merkt dat de verstopping erger wordt dan is het verstandig om ons direct in te schakelen.

OIR Riooldiensten helpt u snel !

OIR Riooldiensten helpt u snel van uw verstopte hemelwaterafvoer af. Wij staan klaar voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in verschillende riooldiensten en rioolreiniging voorzien.

Het is belangrijk dat een verstopte hemelwaterafvoer zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat overlast kan worden voorkomen.

Vindt u het een lastige of vieze klus om uw hemelwaterafvoer te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem?

Neem dan direct contact met ons op via 0181-852599 !

    Maak een
    Afspraak