Regenpijp ontstoppen

Wilt u uw regenpijp laten ontstoppen omdat deze verstopt is geraakt? Het is dan belangrijk dat u uw regenpijp(en) laat ontstoppen. Het is dan noodzakelijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met ons om het probleem op te lossen. Bel 0181-852599 ! Wij maken uw regenpijp en dakgoot weer volledig schoon waardoor wateroverlast voorkomen wordt.

Is uw regenpijp verstopt?

Het kan voorkomen dat uw regenpijp verstopt raakt. Dat is niet handig want in Nederland hebben we genoeg te maken met regen. Deze regen kan voor veel wateroverlast zorgen, maar gelukkig hebben we onze regenpijpen nog! Daarom is periodieke reiniging van de regenpijpen ook ontzettend belangrijk om wateroverlast te voorkomen.

Wat kunnen we eraan doen om een verstopte dakgoot te voorkomen?

Onderhoud aan uw dakgoten en regenpijpen is belangrijk. We moeten dit minstens 2 maal per jaar doen om zo een verstopte regenpijp te voorkomen. Bij dit onderhoud kunt u dan bladeren en ander organisch materiaal verwijderen, zodat deze later niet voor verstoppingen kunnen leiden. Wat ook goede oplossingen zijn bladvangers of bladscheiders die ervoor zorgen dat er geen bladeren in de regenpijpen vast blijven zitten.

Het plaatsen van bladscheiders bijna onderin de regenpijp werkt het beste, mits deze op zijn tijd schoongemaakt worden. Bladscheiders boven de regenpijp kunnen de doorstroming van water namelijk belemmeren.

Wat kunnen de oorzaken van een verstopte regenpijp zijn ?

De regen die wij veel in ons land kennen, neemt veel vuil mee waardoor de regenpijp verstopt raakt, denk hierbij aan:

– Bladeren
– Mos (dit kan ook in de regenpijp groeien)
– Stukken van dakpannen
– Grind of zand (dat bijvoorbeeld op een plat dak ligt)
– Verzakte of afgebroken regenpijp

Stroomt het water niet meer goed door de regenpijpen of ziet u vochtige plekken op uw muren ontstaan? De regenpijpen rondom uw huis kunnen, wanneer deze verstopt zijn, voor ernstige schade zorgen. Niet alleen de regenpijpen kunnen hierdoor kapot raken, ook de riolering kan hierdoor ernstig aangetast worden. Zo kan lokale verstopping in de regenpijp voor meer rioolproblemen zorgen.

Wat kunt u doen om een verstopte regenpijp te ontstoppen?

Als een regenpijp niet snel wordt ontstopt, kunnen er vochtige plekken of zelfs schimmel aan de muren komen. Daarom is het noodzakelijk om een regenpijp zo snel mogelijk te ontstoppen. Een verstopte regenpijp kan veel overlast veroorzaken zoals lekken in de kelder of verstoppingen in de grond. Tevens kan door de lekkage het cement uit de voegen gespoeld worden.

Welke maatregelen kunt u treffen om een regenpijp te ontstoppen:

– Verwijder alle vuiligheid en slib uit de dakgoten, want hier begint het probleem vaak
– Haal de regenpijp los van de beugel en maak deze schoon
– Spuit met een hoge drukspuit de regenpijp schoon
– Zaag de regenpijp op de plek van de verstopping door en plaats na het verhelpen van de verstopping een reparatie-mof op deze plaats

Wat wel belangrijk is om niet met chemische middelen aan de slag te gaan. Hierdoor kan de regenpijp nl. aangetast worden en zelfs vervormd raken. Chemische middelen zijn ook schadelijk, omdat dit de regenpijp kan aantasten en vervormen. Deze producten zijn daarnaast ook schadelijk voor het milieu en mag in veel gevallen ook niet gebruikt worden.

Onderhoud van uw dakgoten

Het is belangrijk om periodiek onderhoud aan uw regenpijpen en dakgoot uit te voeren. U kunt ons daarvoor inschakelen zodat hiermee verstoppingen en andere schade worden voorkomen.

OIR Riooldiensten helpt u snel !

OIR Riooldiensten helpt u snel van uw verstopte regenpijp af. Wij staan klaar voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in verschillende riooldiensten en rioolreiniging voorzien.

Het is belangrijk dat een verstopte regenpijp of dakgoot zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat wateroverlast kan worden voorkomen. Nog belangrijker is om periodiek onderhoud uit te laten voeren.

Vindt u het een lastige of vieze klus om de regenpijp te ontstoppen? Of wilt u het periodiek onderhoud aan uw regenpijpen en dakgoot door ons laten verzorgen? Of heeft u een ander rioolprobleem?

Neem dan direct contact met ons op via 0181-852599 !

    Maak een
    Afspraak