Toiletafvoer ontstoppen

Wilt u uw toiletafvoer laten ontstoppen omdat deze bijna of helemaal niet doorspoelt ? Het is dan belangrijk dat u uw toiletafvoer laat ontstoppen. Het is dan noodzakelijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met ons om het probleem op te lossen. Bel 0181-852599 !

Is uw toilet verstopt?

Is u toilet verstopt of spoelt deze slecht of bijna helemaal niet meer door? Dan is uw toilet verstopt en is het van belang om deze direct te ontstoppen. Vaak kunt u de verstopping verhelpen m.b.v een rubberen ontstopper, ook wel plopper genoemd. Met deze rubberen ontstopper oefent u druk uit op de afvoer van uw toilet waardoor de prop of verstopping los komt te zitten. Wanneer het water dan nog niet wegspoelt is er hardnekkig materiaal nodig om het verstopte toilet te ontstoppen. Als dit het geval is, adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen ter behoud van uw sanitaire voorzieningen en rioolleiding. Een verstopt toilet komt nl. nooit gelegen, omdat een verstopt toilet ontzettend smerig en ongemakkelijk kan zijn, vooral in bedrijfsmatige sfeer.

Wat kunnen de oorzaken van een verstopt toilet zijn ?

– Gebruik van teveel wc papier
– Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
– Aangekoekte etensresten in de afvoer van het toilet
– Zeepresten (toilet reiniger) die in de afvoer van het toilet blijven plakken
– Waterbesparende knop die niet voldoende water spoelt en hierdoor niet voldoende druk uitoefent. Spoel daarom ook zo en dan (maar met mate) met de volle water knop door

Wat kunt u doen om een toiletafvoer te ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt toilet te ontstoppen:

– Inspecteer de toiletpot (zwanenhals) handmatig op eventuele oorzaken van de verstopping (toiletrollen, maandverband)
– Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper
– Voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Let goed op de aanwijzingen op de verpakking
– U kunt ook gebruik maken van een ontstoppingsveer

OIR Riooldiensten helpt u snel !

OIR Riooldiensten helpt u snel van uw verstopte toiletafvoer af. Wij staan klaar voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in verschillende riooldiensten en rioolreiniging voorzien.

Het is belangrijk dat een verstopte toiletafvoer zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen.

Vindt u het een lastige of vieze klus om de toiletafvoer te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem?

Neem dan direct contact met ons op via 0181-852599 !

    Maak een
    Afspraak