Wastafel ontstoppen

Wilt u uw wastafel ontstoppen omdat de afvoer verstopt is ? Het is dan belangrijk dat u uw wastafelafvoer laat ontstoppen. Het is dan noodzakelijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met ons om het probleem op te lossen. Bel 0181-852599 !

Is uw wastafel verstopt?

De wastafel wordt veel gebruikt op een dag dit komt vaak door de ochtend- en avondrituelen, zoals wassen, tandenpoetsen of scheren. U merkt pas dat de afvoer verstopt is als het water niet meer uit de wastafel verdwijnt. Een verstopte wastafel kan voor veel meer gedoe zorgen wanneer de rioolleidingen later schade oplopen. Het is belangrijk om de wastafel goed te ontstoppen want als een lokale verstopping in de wastafel niet of onvoldoende verholpen wordt, kan het probleem zich door het riool verspreiden. Denk daarbij aan ophoping van de verstopping of scheuren in de leidingen.

Wat kunnen de oorzaken van een verstopte wastafel zijn ?

– Vet, vuiligheid en stof
– Tandpastaresten
– Etensresten
– Zeepresten
– Haren
– (Haar)accesoires zoals haarpspeldjes of oorbellen
– Make-up (poeder of vloeibare substanties) kan in de afvoer van de wastafel vallen

Als u gepruttel uit de wastafel hoort en het water moeizaam doorloopt dan is het noodzaak om de verstopping snel te verhelpen. Dan is dit het juiste moment om aan de bel te trekken om een verstopping van de wastafelafvoer te voorkomen.

Wat kunt u doen om een verstopte wastafel te ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte wastafel te ontstoppen:

– Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
– Maak uw afvoer met een azijn- of sodaoplossing schoon en spoel door met kokend water
– Haal het zeefje in de wastafel los en verwijder het vuil
– Verwijder de sifon (stankafsluiter) onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
– Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

OIR Riooldiensten helpt u snel !

OIR Riooldiensten helpt u snel van uw verstopte wastafelafvoer af. Wij staan klaar voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in verschillende riooldiensten en rioolreiniging voorzien.

Het is belangrijk dat een verstopte wastafelafvoer zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen.

Vindt u het een lastige of vieze klus om de wastafelafvoer te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem?

Neem dan direct contact met ons op via 0181-852599 !

    Maak een
    Afspraak